Educatie
Waar ik voorheen altijd dacht dat mensen mij als imker als geitenwollen sok zouden zien, ben ik er in de loop van de jaren achter gekomen dat het tegendeel waar is. Mensen vinden de bijen zelf vaak wel spannend, zouden er niet in willen werken, maar zijn ontzettend geïnteresseerd in de bijen en alles eromheen.

Dromen mag je hebben en als kleine imkerij heb ik er nog wel één of twee. Bovenaan mijn verlanglijstje staat een bijenstal in mijn eigen woonplaats, waar ik groepen (bijvoorbeeld van de basisscholen in de omgeving) kan ontvangen en mijn passie en kennis mag overdragen. Helaas ontbreekt mij nu nog de ruimte en niet te vergeten de financiële middelen om zo’n stap te kunnen maken.

 

Op het ogenblik, ben ik wel voor kinderen van de basisschool een programma aan het ontwikkelen voor een leerzaam en leuk bezoek van de imker. Bij het ontwikkelen vraag ik de hulp en expertise van de leerkrachten van desbetreffende groepen.

 

Op het moment dat de programma’s klaar zijn en ik een paar keer een ‘try-out’ heb gedaan. Kan ik precies vertellen wat u van mij kunt verwachten, als ik een bezoek bij een groep kinderen breng. Voor nu work in progress.